Смъртта на 11-годишно момиче при обир в Буенос Айрес шокира Аржентина

...
Смъртта на 11-годишно момиче при обир в Буенос Айрес шокира Аржентина
Коментари Харесай

Заради смъртта на 11-годишната Морена: В Аржентина избухнаха улични протести

Смъртта на 11-годишно момиче при грабеж в Буенос Айрес  шокира Аржентина и накара всички съществени претенденти да анулират заключителните си предизборни манифестации преди предварителните избори в неделя. Протестиращите влязоха в конфликт с полицията пред полицейския сектор, където бяха арестувани обвинените за обира.

Морена Домингес е била нападната от двама крадци, които карали мотоциклет, когато е трябвало да отиде на учебно заведение в квартал Ланус в Буенос Айрес . Нападателите сграбчили мобилния ѝ телефон и тя паднала на тротоара, където останала в безсъзнание. По-късно тя умира в болница. Смъртта докара до митинги в Ланус и сложи престъпността в центъра на политическата полемика в страната преди вота в неделя. Политическите акции, които се организираха с цялостна мощ, значително бяха прекратени. Безредици избухнаха в цялата страна. Съседи и другари на Морена излязоха на митинг в аржентинската столица.

" В непосредственост до учебното заведение няма патрулна кола. Децата отиват на учебно заведение и биват ограбвани. Идват заран и в този момент, когато е зима и е мрачно, ги ограбват, събуват им обувките, а на всичкото от горната страна, в случай че нямат нищо, ги бият ", споделя Андреа Гарай , комшия.

Политиците в страната приканиха митингите да спрат, само че и настояха за предприемане на ограничения за прекратяването на битовата престъпност.

" Искам сигурност за всички, за тези, които са тук, за хората, които работят. Не ме интересуват изборите ", счита Уго Вера 45, различен комшия.

Гласуването на прелиминарен избор в Аржентина е наложително, а резултатите от изборите се възприемат значително като огромно изследване на публичното мнение. Проучванията на публичното мнение постоянно демонстрират, че инфлацията и престъпността са двете съществени паники на аржентинците. В Буенос Айрес и предградията му обирите, осъществявани от крадци на мотоциклети, станаха постоянно срещано събитие.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР